.label-size:hover { border:1px solid #6BB5FF; text-decoration: none;-moz-transition: all 0.5s ease-out; -o-transition: all 0.5s ease-out; -webkit-transition: all 0.5s ease-out; -ms-transition: all 0.5s ease-out; transition: all 0.5s ease-out; -moz-transform: rotate(7deg); -o-transform: rotate(7deg); -webkit-transform: rotate(7deg); -ms-transform: rotate(7deg); transform: rotate(7deg); filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Matrix( M11=0.9961946980917455, M12=-0.08715574274765817, M21=0.08715574274765817, M22=0.9961946980917455, sizingMethod='auto expand'); zoom: 1; } .label-size a { text-transform: uppercase; float:left; text-decoration: none; }.label-size a:hover { text-decoration: none; }

Thursday, January 21, 2016

ဗုိက္မဆာဘဲ အစာစားျခင္းက က်န္းမားေရးကို ဆိုးရြားစြာ ထိခိုက္ေစႏိုင္

အကယ္လို႔မ်ားသင္ဟာ ဗိုက္မဆာဘဲနဲ႔ အစာစားေနမယ္ဆိုရင္ေတာ့ က်န္းမာေရးကိုထိခိုက္ေစၿပီး ေရာဂါျဖစ္ပြားႏုိင္ေခ် ျမင့္မားတယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ရပ္က ဆိုပါတယ္။

Cornell တကၠသိုလ္က ေလ့လာသူေတြဟာ ဗိုက္မဆာဘဲ အစာစားေလ့ရွိသူေတြဟာ ဗုိက္ဆာမွာ အစာစားေလ့ရွိသူထက္ ေသြးထဲမွာ သၾကားပါဝင္မႈႏႈန္း ျမွင့္တက္ေလ့ရွိတာကို ေတြ႔ရွိခဲ့ၾကပါတယ္။

အဲ့လိုုမ်ိဳး ဗိုက္မဆာဘဲ အစာစားေလ့ရွိသူေတြဟာ အထူးသျဖင့္ အသင့္စားသေရစာေတြကို အစားမ်ားေလ့ရွိပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္လည္း က်န္းမာေရးကို သိသိသာသာ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈေတြ ျဖစ္ေစတာလို႔ သိရပါတယ္။ က်န္းမာေရးကို ဆိုးဆိုးဝါးဝါးထိခိုက္ေစႏုိင္တဲ့ အေၾကာ္ဆီေတြ ၊ တာရွည္ခံေဆးေတြဟာ သေရစာေတြထဲမွာ အမ်ားဆံုးပါဝင္ေနတာေၾကာင့္လည္း က်န္းမာေရးကို ပိုဆိုးေစတာပါ။  

ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပါဝင္မႈျမင့္မားရင္ေတာ့  ေက်ာက္ကပ္ ၊ ႏွလံုး ၊ အသည္း ၊ ဆီးခ်ိဳ ၊ ေသြးခ်ိဳ ၊ ေလျဖတ္ေလငန္း ေရာဂါေတြနဲ႔ အာရံုေၾကာေရာဂါေတြ ျဖစ္ႏုိင္ေခ်ျမင့္မားေစပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ျမင့္မားမႈဟာ ပန္ကရိယကင္ဆာလည္း အျဖစ္မ်ားေစၿပီး ဆဲလ္ေတြရဲ႕ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ေတြကိုလည္း ေႏွးေကြးသြားေစတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။  

ေလ့လာသူေတြဟာ ေက်ာင္းသားေတြကို ကာဘိုဟုိက္ဒရိတ္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာေတြကို စားေသာက္ခိုင္းခဲ့ၿပီး တကယ္ဗိုက္ဆာမွ စားတဲ့ ေက်ာင္းသားေတြဟာ ဗိုက္မဆာဘဲ စားခဲ့တဲ့ ေက်ာင္းသားေတြထက္ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ပါဝင္မႈ နိမ့္က်လ်က္ရွိေနတာကို ေတြ႔ခဲ့ရပါတယ္။

No comments: